Για τη μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που πάσχουν από φλεβική ανεπάρκεια και κιρσούς κάτω άκρων οι μήνες του καλοκαιριού αποτελούν την πλέον δύσκολη εποχή του χρόνου, λόγω του γεγονότος ότι με την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος παρατηρείται ιδιαιτέρως σημαντική επιδείνωση της συμπτωματολογίας τους.

Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες παραπονούνται έντονα για άλγος, βάρος, καύσο, κράμπες εν ηρεμεία ή κατά τη διάρκεια του ύπνου, πρήξιμο, συμπτώματα που διαρκώς χειροτερεύουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιπλέον, οι κιρσοί, οι έντονα διογκωμένες, παθολογικές φλέβες στην επιφάνεια του δέρματος γίνονται πολύ πιο εμφανείς. Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, το αισθητικό κυρίως πρόβλημα στα κάτω άκρα κατά τη διάρκεια των διακοπών, όπου οι ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την έκθεσή των ποδιών στο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και οι σθενείς θέλουν να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, γίνεται σημαντικά μεγαλύτερο.

Κατά τους καυτούς ελληνικούς καλοκαιρινούς μήνες οι ηλιακές ακτίνες εξασθενούν τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, ελαττώνουν τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της και ως αποτέλεσμα έχουν την έντονη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος η οποία με τη σειρά της προκαλεί αντίστοιχα, μειωμένη ελαστικότητα των φλεβών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Λόγω αυτού οι παθολογικά διογκούμενες φλέβες παρουσιάζουν αδυναμία να προωθήσουν φυσιολογικά το αίμα κεντρικότερα προκαλώντας τη λίμνασή του μέσα σε αυτές, γεγονός που προδιαθέτει σε θρομβώσεις.

Επιπλέον, η συχνή έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί διαστολή των φλεβών, αύξηση δηλαδή της διαμέτρου τους δυσκολεύοντας αρκετά την εύρυθμη λειτουργία των φλεβικών βαλβίδων οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ομαλή ροή του φλεβικού αίματος (αποτροπή παλινδρόμησης).

Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του αίματος που λιμνάζει μέσα στις ξεχειλωμένες φλέβες, τόσο μεγαλύτερος ο αριθμός και η διάμετρος των κιρσών στα πόδια του ασθενούς και τόσο εντονότερα τα ενοχλήματά που του προκαλούν.

Η πλέον σύγχρονη, εντελώς ανωδύνη και οριστική λύση του προβλήματος της φλεβικής ανεπάρκειας και των επικίνδυνων και αντιαισθητικών κιρσών στις μέρες μας γίνεται με τον ενδοαυλικό αποκλεισμό της μείζονος σαφηνούς με Laser.

Η επέμβαση πραγματοποιείται γρήγορα, εντελώς ανώδυνα, χωρίς χειρουργικές τομές ή ουλές, με ολιγόωρη απλά παραμονή στο νοσοκομείο, με άμεση επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά του και με εξαιρετικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα. Τα επιμέρους χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ελάχιστα επεμβατικής τεχνικής όχι μόνο επιτρέπουν, αλλά επιβάλλουν την εφαρμογή της ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της πολύ ταχείας ανάρρωσης, αλλά και της δυνατότητας απόλαυσης των διακοπών χωρίς ενοχλήματα και οποιονδήποτε κίνδυνο μιας και η ανακούφιση είναι άμεση και οι ασθενείς έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την καλοκαιρινή περίοδο, απαλλαγμένοι από το πρόβλημά τους, από το πρώτο κιόλας απόγευμα!