Ιδιαίτερα χαμηλού κόστους θεραπείες της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών μπορεί να ακούγονται πολύ δελεαστικές Πραγματικά, ζούμε σε μία κοινωνία που πολλές φορές ενδιαφέρεται κανείς περισσότερο για το φθηνό παρά για την ποιότητα…

Πολύς κόσμος δυστυχώς ξεχνάει ότι οι φλέβες αποτελούν σημαντικό μέρος του κυκλοφορικού συστήματος. Συχνά ακούμε κόσμο να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των κιρσών είναι μόνο αισθητικό. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, γιατί το όφελος από τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση των κιρσών είναι τεράστιο. Με τις πλέον σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές η φλεβική ανεπάρκεια και οι κιρσοί εξαφανίζονται. Επιπρόσθετα μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση των δερματικών βλαβών και των φλεβικών ελκών και φυσικά ο/η ασθενής αποφεύγει τον κίνδυνο φλεβικών θρομβώσεων.

Δυστυχώς, πολλοί ιατροί που πραγματοποιούν θεραπείες για την αντιμετώπιση των κιρσών δεν είναι αγγειοχειρουργοί και δεν έχουν εκπαιδευθεί στην ανατομία και στην παθολογία των φλεβικών παθήσεων, αλλά ούτε και στις νεότερες, σύγχρονες ενδοαυλικές μεθόδους θεραπείας. Έτσι λοιπόν πολλές φορές.  δεν ακολουθούνται από όλους τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα θεραπειάς. Συχνά χρησιμοποιείται μία τεχνική όπως η σκληροθεραπεία με αφρό η οποία μπορεί πρόσκαιρα να βελτιώνει την εικόνα, αλλά σε βάθος χρόνου δε θεραπεύει την υποκείμενη βλάβη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μελλοντική υποτροπή. Σε αυτή την περίπτωση ο/η ασθενής πολλές φορές φέρει σημάδια μελάγχρωσης στο δέρμα από ακατάλληλη θεραπεία. Επομένως, όταν η σκληροθεραπεία εφαρμόζεται σε μεγάλου μήκους και διαμέτρου φλέβες, όπως η μείζων σαφηνής αυξάνεται σημαντικά το ρίσκο δημιουργίας θρόμβων και έντονης μελάγχρωσης του δέρματος. Δυστυχώς για τον/την ασθενή αυτός ο θρόμβος θα διαλυθεί σε 1-2χρόνια και η κιρσοειδής ή ανεπαρκούσα φλέβα θα παραμένει στη θέση της σε βάθος χρόνου… Αγοράζοντας φθηνά συνήθως αγοράζει κανείς διπλά!

H σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι αρχικά η διενέργεια triplex φλεβών κάτω άκρων από ειδικευμένο αγγειοχειρουργό και αν από αυτό διαπιστωθεί ότι οι ανεπαρκούσες φλέβες είναι πολύ μεγάλες (π.χ μείζων σαφηνής) σε καμία περίπτωση η σκληροθεραπεία με αφρό δεν αποτελεί ριζική και μόνιμη λύση. Η ορθή αντιμετώπιση απαιτεί ενδοαυλικό αποκλεισμό της μείζονος σαφηνούς με Laser συνοδευόμενη από πολλαπλές τοπικές κιρσεκτομές αν ο/η ασθενής φέρει και κιρσούς ή σκληροθεραπεία με αφρό μετά 6-8 εβδομάδες αν πρόκειται για μικρές κιρσοειδείς φλέβες.

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ο κατάλληλος και πλέον σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός κοστίζει ακριβά γιατί πάνω από όλα οφείλει εκτός από αποτελεσματικός να είναι και απόλυτα ασφαλής.

Στις μέρες μας όλοι προσπαθούν να παρέχουν όσο πιο φθηνές υπηρεσίες γίνεται στον ασθενή για την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών… το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση όμως είναι η μείωση του κόστους να μην έχει κανένα αντίκτυπο στην ποιότητα και στην ασφάλεια της θεραπευτικής προσέγγισης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το ενδοφλέβιο Laser αποτελεί στις μέρες μας σε παγκόσμιο επίπεδο την πλέον σίγουρη, ανώδυνη και ασφαλή μέθοδο θεραπείας των κιρσών με άριστα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα!